Válasz Forgács Istvánnak

 2011.10.14. 10:43

Ha Te vagy a cigány, nem tudom, ki nem az....

„Nem fogok a többségi társadalomra azért haragudni, mert sokan közületek ezt várják el tőlem. És aki elvárja ezt, az azért teszi, mert akkor magam is beleolvadhatnék a cigány „testvériségbe”, amit amúgy most semmi más nem tart össze, mint hogy mindenért a többségieket okoljuk. „

Ajvé, „testvér”, most azt gondolod, a politikai megrendelésre íródott, Bayer zsolt írásait hajazó írásod ezen részével is jól megmondtad a frankót. Senki sem várja és várta el, hogy haragudj a többségi társadalomra, főleg nem így an bloc. Viszont a politikát csináló többségi társadalom elvárja tőled – cserébe a kikupálásodért -, hogy szemet hunyj mindazon anomáliák fölött, amely ezt a képmutató „nemzetet” jellemzi.



Igen...a cigányság tehet arról – így an bloc -, hogy a periférián kívülre taszították, a cigányság tehet az állam eladósodásáról, a válságról...Nem Te/Ti, a többségi társadalom öntelt része vagy/és kiszolgálói.

Van még egy hatalmas tévedésed „testvér”. Nem a cigányságot tartja össze a többségi társadalom kollektív utálata, hanem a többségi társadalmat (magyar "nemzet") a cigány gyűlölete, xenofóbiája. Beteg társadalom...amely nem képes önmagát csak és kizárólag másokkal szemben meghatározni, önmagát mindig mások fölé helyezve. Te oda tartozol, süketek és vakok módjára. Asszimilálódni akarsz...hová? A bőröd színe alapján ítélnek meg, nem a tudásod, tehetséged alapján. Te sem vagy több egy „orknál”, b. cigánynál”, bármennyire is talpalsz azért, hogy ne az légy. De tudod mit? Megérdemled! Talán mi is megérdemlünk...:(

„Nem vagyunk egyek, soha nem is voltunk.”

Na látod, ezzel egyetértek.

Nem vitatom, sőt, szomorúan kell elismernem hogy sokatoknak vannak valós és vélelmezett sérelmeik, amik időről időre egy mezőbe terelhetnek Titeket, és mindenki mást, akit ilyenformán akartok asszimilálni.”

Nem vitatod...Ez jó...Mondd, miért nem kéred számon a megrendelőiden azt, hogy a rendszerváltáskor még 90%-ban munkahellyel rendelkező cigányokat úgy dobták a segélyezett, ingyenélő kategóriába, hogy alternatívát sem kaptak? Miért nem kéred számon a megrendelőidtől azt, hogy a szegregált iskolákba, osztályokba zsuppalt, csökkentett tanterv alapján „tanított” gyerekeknek – sokuk 8- osztályban még nem tud írni - esélye sem volt/van arra, hogy munkát, lehetőséget kapjon? Miért nem kéred számon a megrendelőidtől az integrációra ellopott ezermilliárdos összegeket, amelyekből sosem – vagy elhanyagolható összeg – került valóban olyan programok finanszírozására, amelyeknek értelme volt/lett volna?

Miért nem kéred számon megrendelőidtől az intézményesült rasszizmus jelnségét, a diszkrimináció tarthatatlanságát?

Válaszolok helyetted: Mert nem azért fizetnek!

A folytatás hasonlóan gusztustalan a részedről. Tele csúsztatással, hamis, vagy/és félinformációkkal.

Honnan veszed Te a bátorságot ahhoz, hogy a cigányság kulturáját összemosd a szegénység, nyomor szubkultúrájával? Latin Amerika, India...stb. nyomornegyedeinek lakói is bizonyára cigányok, a beteges megközelítésed alapján.

Tudod mit „testvér”, fújd a megrendelésre írt marhaságaid, hátha kineveznek arra a bizonyos posztra, amiért most talpalsz. Bár nem értem, honnan vennéd a bátorságot ahhoz, hogy elfogadd, hiszen – mint te írtad :

„de soha nem merném azt mondani és azt vállalni, hogy értetek (mindannyiótokért) vállalok nemes küzdelmet. Senki nem kért rá, nem is merném a felelősségét felvállalni. Nem láthatom, nem tudhatom mindenki igényét, így azokat helyettük nem is fogalmazhatom meg. „

Vagyis eszedbe ne jusson a nevünkben, vagy a cigányság érdekében, a cigányságot felhasználva valami pozíciót vállalni, mert a cigányság – így an bloc – nem hatalmaz fel rá!

„Építsünk fel valamit egyenként. Valamit, amire a másik cigány is vágyik, és ami miatt szeretne olyan lenni, mint bármelyikünk. Ebből lehetne népet, nemzetet kovácsolni.”

Szép és hangzatos szavak, amelyek – ha nem olvastam volna írásod előző részeit – igen nemes cél lenne. DE!

Az a többségi társadalom, amely semmit sem nyújt, csak elvesz és követel, megbélyegez, kirekeszt, nem partner eme nemes cél elérésében. Ami a számomra a legmegdöbbentőbb, hogy mindezzel pontosan tisztában vagy, mégis kiszolgálója lettél egy korrupt, diszkriminatív és rosszindulatú politikának, ha jól sejtem egyéni érdekeidtől vezérelve.

Volna még mit írnom, de nem érdemes...ahová te tartozol, oda én nem fogok sosem tartozni...a megalkuvó, megvehető bérelt”cigány” kategóriába.

Érdemes ezt is elolvasni!

Címkék: politika magyar nemzet roma cigány diszkrimináció szegregáció

A bejegyzés trackback címe:

https://egykepmutatonemzet.blog.hu/api/trackback/id/tr993302246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Káló Rajmóna 2011.10.15. 07:46:46

Gratulálok ehhez az íráshoz. Az egyik legjobb poszt az idén. Kapal a salakba! kiraj vagy :)

beavereater [AT] 2011.10.27. 11:07:52

"Mondd, miért nem kéred számon a megrendelőiden azt, hogy a rendszerváltáskor még 90%-ban munkahellyel rendelkező cigányokat úgy dobták a segélyezett, ingyenélő kategóriába, hogy alternatívát sem kaptak?"

A komplett gyári munkásságot oda dobták. Csak ugyebár a nem cigányoknak volt valami szakmájuk, mert a cigányok már akkor sem szerettek tanulni.
Én pontosan emlékszem rá, hogy 78-86 között az általános iskolában (hol volt akkor még a rendszerváltás), ahol tanultam, pontosan ugyanazok voltak a problémák a cigányokkal mint most: koszosak, agresszívek voltak, terrorizálták a többséget és a tanárokat, eszük ágában sem volt tanulni. Jó tanulóként megkértek a tanárok, hogy korrepetáljak a könyvtárban két-három okosabb cigánygyereket (hogy miért engem, egy gyereket kértek, nem tudom, de akkor nagyon tetszett az ötlet). A negyedik alkalomra már egyikük sem jött el. Tanulni túlságosan unalmas volt, "nem menő".
Megjegyzem, ezt a mentalitást (tanulni nem menő) 80-90 között a gimnáziumban a csupa nem cigány osztálytársaim 90%-a is bemutatta...

schmiccki!! 2012.03.12. 14:26:50

azért csúsztatásra, vádaskodásra nem kell csúsztatással, mosdatással válaszolni. bár a lét határozza meg a tudatot, azért az emberek nem veszítik el a szabadságukat, a méltóságukat, az értelmüket. nem szabad abba a hibába esni, hogy áldozatot lássunk a cigányokban. ez a film (videotar.mtv.hu/Videok/2012/03/09/17/Pesty_Fekete_Doboz_2012_marcius_7__A.aspx) elég gáz, de gerner klaudia (először 3:10-nél) példázza, hogy egy vádaskodó, kötözködő pestynek is önérzettel lehet felelni.

schmiccki!! 2012.03.12. 15:25:32

@dr. beavereater « @bagir

süllyedt esetleg, de nem talált. adolphe granier de cassagnac (1806 - 1880) szolgáltat az efféle tévesztésekre kiváló példát. a szegénységre egy biológiai magyarázatot ad. azt írja egyik könyvében (histoire des classes ouvrières et des classes bourgeoises, 1837, a munkás- és polgárosztály története), hogy a munkásokkal nincs mit tenni, silányak, mert rablók és kurvák leszármazottai. ha valaki összekeveri az ok-okozatot, akkor a szellem tehetetlenségében ilyen izéket szül. a rasszizmushoz még bőrszín sem kell.

Czirok Péter · http://www.romalap.eu/ 2012.03.14. 15:47:42

@schmiccki!!: Sarkítás talán de csúsztatás? Úgy gondolom, hogy amit leírtam, abban nincs csúsztatás.

Czirok Péter · http://www.romalap.eu/ 2012.03.14. 15:52:25

@schmiccki!!: Örömmel veszem az építő kritikát, a nézőpontok ütköztetését, amennyiben azok nem damagógok és nem sértőek. érdekelne, hogy Ön szerint hol van a forgácsnak írt válaszomban csúsztatás.

A fekete dobozban elhangzottakról meg röviden csak ennyit:
monitor.commmunity.hu/

Kérek szépen mindenkit, hogy írja alá, aki egyetért a tartalmával és elege van abból, hogy a köztévé önjelölt, politikai hátszéllel megtámogatott érdekcigányokkal erősítse az előítéleteket, amely a hatalom lételeme, amely úgy gondolja a nyomort, a szociális feszültséget kezelni, hogy bűnbakokat képez!

szamaritánus 2012.03.21. 22:33:46

bűnbakokat képez lol.

aquamarineblue 2012.04.17. 12:09:34

Évtizedek óta csak sepregetjük be a szőnyeg alá a cigányság, a szegénység, a cigány-bűnözés és a szegény-bűnözés fontos dolgait ... mi ez a baromság? Hja, én írtam. Bocs. Érdekcigány? Érdekes fogalom. Talán kicsit rasszista. :P Tud olyan embert a politika közelében aki nem érdekből került oda? Saját vagy más érdekei miatt. Recsken (is) jártam általános iskolába. Ott ha volt reggelim, elvették. Ha ebédet hoztak nekem, elvették. A szegények. Az erőszakosak. Mind cigány volt. Volt olyan cigány is, amelyik nem volt erőszakos, bár Ő sem tanult sokat és jól, de dolgozik most is, csak a családját (a cigányokat) tiltotta ki a házából. A másodikból, mert az elsőt ellepték, kiloptak belőle mindent és lelakták. A saját családja. Szülei, testvérei, azok gyermekei. Önmagát nem tartja cigánynak, és így én sem, bár ezen a ponton mindig vitázunk. :) Békésen. Szerintem Ő cigány, csak a többi nem az. De minek nevezzem azokat, akik a saját családjukat is tönkre teszik? Szociopata. Nincs cigány bűnözés, csak a cigányok között több a bűnöző. Hmmm ez nem teljesen igaz. Javítok: a cigány bűnöző hamarabb lebukik mert kérked a bűneivel. Büszke a bűnözésből szerzett javaira. A munkára nem. A tudására sem. Most is dolgozok cigány fiatalokkal. Olyan feszültség van bennük, hogy képtelenek hangosan köszönni mert nem értik, hogy lehet egy multinál olyan sok toleráns magyar. Pedig nem toleránsak. Egy percig sem tűrik a rendetlenséget, a rossz munkát, a tiszteletlenséget. És csak egy dolog miatt nem teszik szóvá ha ilyet tapasztalnak egy cigány tanulónál: félnek. Félnek a cigánytól és félnek, hogy kirúgják mert rasszizmussal vádolnák. Így minden a magyar tanulókon csattan. Ez jó? Ez követendő? Eddig csak az utcán kellett félni ha olyan cigányokat láttunk akik egyenként elfogyaszthatnak reggelire és a járdáról az útra "terelnek" a megjelenésükkel, a tekintetükkel. ha ez fordítva lenne, akkor is lennének ilyen írásai? Kétlem. Hisz abban, hogy egyenlőek vagyunk. Isten előtt valóban, de az utcán nem vigyáz ránk Isten, mert ha így lenne, tudja ezt jól minden képmutatás ellenére, nem kellene rettegnem 43 évesen.
Forgács úr kevésbé volt provokatív.
Önjelölésben nincs hiány az interneten sem, hisz van itt önjelölt prédikátor épp elég. Kicsit sok is. Az nem fáj nekik, hogy gyermekeinket már terror alatt tartják a cigány gyerekek? Az nem fáj nekik, hogy a tömegközlekedést rettegve sem ajánlom használatra egyetlen külföldi ismerősömnek sem? Ez természetesen mind a rasszista magyarság hibája, hisz nem kell rettegni, békésen is oda lehet adni a pénzünket, életünket. Mi leszünk a bárányok, ugye? Mégis mit képzel magáról? Majd Isten megmutatja mit tegyünk? Mutassa. Szeressük felebarátainkat. Míg átölelem ellophatja amim van. Félek? Igen. A 3200 utasból mennyit lehet megmenteni? Van másik félelmem: egyet sem.
A megoldás nincs a kormányok kezében, ÉBRESZTŐ! Mindenki a saját sorsáért felel. Ez nem mindenkinek egyszerű teher. Nincs szociális háló, nincs segély. Nincs ilyen, mert ezeket a pénzeket ellopják, elsikkasztják a politikusok.
Ha viszont egy nemzetiség jelentős része képtelen az együttélésre, számíthat a társadalomból való kirekesztésre, mert a szociopatákkal ez történik. Ennek súlyos következményeivel most szembesül a cigányság azon része akik nem szociopaták. És a golyó nem válogat. Ha itt forradalom lesz, nincs sok menekülési út. Elsők közt (a politikusok után)a cigányság lesz a célpont, majd a zsidók. Ez csak egy látomás, ne legyen igazam, oldjuk meg ezt a problémát.

aquamarineblue 2012.04.17. 12:25:24

"Az a többségi társadalom, amely semmit sem nyújt, csak elvesz és követel, megbélyegez, kirekeszt, nem partner eme nemes cél elérésében. Ami a számomra a legmegdöbbentőbb, hogy mindezzel pontosan tisztában vagy, mégis kiszolgálója lettél egy korrupt, diszkriminatív és rosszindulatú politikának, ha jól sejtem egyéni érdekeidtől vezérelve."
Egy kérdésem lenne még: mit követelt és vett el a többségi társadalom a cigányságtól? Biztos bennem van a hiba, de nem értem ezt a kérdést. Itt követelmény a társadalom részéről nem sok van, de annak sem tud a cigányság jelentős része eleget tenni. Tanulás, tisztálkodás, normális viselkedés.
Hogy Forgács úr mennyire kiszolgálója a mindenkori politikának, nem tisztem eldönteni, de nincsenek véletlenek, így ez a blog, ez a műsor (Pesty fekete doboz) sem lehet véletlen térben és időben.
ha lehet, egy kérést teljesítsen: ne mossa össze a társadalmat a politikával. A társadalom már rég elzárkózott a politikától, néha álszemérmesen, szemet hunyva, néha szemérmetlenül a mutyikban bízva. A társadalom azon része, amelyik még lépes emberi gondolatokra, tettekre, a politikától beteg lesz. Mert a politika egy métely, egy borzalmas betegség szinonimája ami megöli az Embert.

aquamarineblue 2012.04.17. 12:26:59

@aquamarineblue: amelyik még képes emberi gondolatokra
süti beállítások módosítása